Referenties
Onze referenties

We streven naar langetermijnrelaties met onze klanten. Hieronder vindt u een greep uit de bedrijven voor wie we meerwaarde gecreëerd hebben in hun compliance & kwaliteitsbeheersysteem.

Batch review voor importeur

Voor een importeur van geneesmiddelen gemaakt in Azië gaan we na of het hele productieproces conform de GMP, het contract en de Europese handelsvergunning gebeurt. Een opdracht waarvoor we gebruik kunnen maken van ons uitgebreide expertise in de verschillende toedieningsvormen en categorieën van geneesmiddelen. Na bevredigende resultaten van de testen van het product in een Europees laboratorium, zijn de producten klaar om gecertifieerd te worden. De Bevoegd Persoon geeft de geneesmiddelen vrij voor de markt.

Van medische hulpmiddelen naar geneesmiddelen

Een klant die medische hulpmiddelen distribueert, wilde zijn activiteit uitbreiden met de distributie van geneesmiddelen. Hiervoor deden ze een beroep op onze diensten als Verantwoordelijke Persoon die de vereisten voor het bekomen van een groothandelaarsvergunning door en door kent. Door middel van een pragmatische benadering en de toepassing van kwaliteitsrisicobeheer werd het huidige kwaliteitsbeheersysteem aangepast om te voldoen aan de wetgeving rond geneesmiddelen. Resultaat? Een geslaagde inspectie en een tevreden klant.

Maatwerk

Voor de Belgische afdeling van een internationaal farmaceutisch bedrijf werkten we samen aan een kwaliteits- en compliance systeem op maat. Geen grote, logge structuren, wel efficiënte en bruikbare processen. We luisterden aandachtig naar hun noden en hielden rekening met de standaarden opgelegd door het moederbedrijf. Deze zeer nauwe samenwerking in onze hoedanigheid als RP/RIP resulteert in tijds- en compliance winst voor onze klant.

 

Hulplijn

Van een ander bedrijf kregen we de vraag om hun Verantwoordelijke voor Reclame en Voorlichting bij te staan. Ze zochten hulp in het vereenvoudigen van de procedures. Die waren intussen zodanig ingewikkeld dat het salesteam door de bomen het bos niet meer zag. Q-support stroomlijnde die informatie en goot die in handige HOW TO-documenten op maat van het bedrijf.

Audit

We doen een intakegesprek om te begrijpen wat de activiteiten van de klant zijn en waar zijn focus ligt. We auditeren zijn distributeur, transporteur, leverancier of fabrikant. Dit zowel voor routine audits als voor potentiële nieuwe contracten. We gaan na of de derde partij over een volwaardig kwaliteitsbeheersysteem beschikt, conform alle richtlijnen en de overeenkomst met de klant. Tijdens de audit gaan we grondig te werk om daarna observaties & aanbevelingen in de vorm van een rapport over te maken.

Herkent u zich in deze situaties? Wilt u weten wat Q-support voor uw bedrijf kan betekenen?
Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.